5 Veel voorkomende babykwaaltjes

Je baby zal in de meeste gevallen last krijgen van kwaaltjes. Natuurlijk zie je je baby het liefste gezond en gelukkig, maar het is een klein mensje dus deze zal last krijgen van kwaaltjes.

Sommige ouders raken gelijk in paniek als ze zien dat hun baby iets vreemds heeft of deze begint te huilen en de oorzaak onbekend is. Echter zijn het vaak onschuldige kwaaltjes waar je baby last van heeft. Daarom staat hier de top 5 van de meest voorkomende en (redelijk) onschuldige kwaaltjes:

– Koorts
Koorts bij een baby hoeft niet direct iets ernstigs te betekenen. Een temperatuur boven de 38 graden betekent dat het lichaam tegen een infectie of iets dergelijks vecht. Zorg ervoor dat je kindje voldoende vocht krijgt en zijn lichaamswarmte kwijt kan. Maar houdt de koorts aan en komen er meerdere symptomen is het raadzaam om de huisarts te raadplegen.
– Krampjes
Een heel vervelend, maar ook veel voorkomend kwaaltje. Uit het niets begint je baby heel hard te huilen en krampachtige bewegingen met armpjes en beentjes te maken. Dit heeft met de ontwikkeling van de darmen te maken. Het kan zijn dat je kindje te veel licht binnenkrijgt en gulzig drinkt.
– Luieruitslag
Als de billetjes van je baby in contact komen met urine kunnen ze rood en geïrriteerd worden. Zorg ervoor dat je baby droge en schone billetjes heeft en niet lang in een vieze luier blijft zitten.
– Spugen
Het gebeurt vaak dat je baby na de fles de helft er weer uitspuugt. Het lijkt meestal meer dan het in werkelijkheid is. Meestal komt dit doordat je baby te gulzig is met het drinken, dit kan je voorkomen door wat tussenpozen tussen het drinken door in te lassen. Als het echter vaker gebeurt dat je baby de hele fles uitspuugt is het raadzaam om de huisarts te bellen.
– Snotneusje
Een baby produceert vaak veel snot en dit wordt niet altijd (snel) op de natuurlijke manier afgevoerd. Een snotneus van je kleine betekent dus niet gelijk dat je baby ziek is of erg verkouden.Wel moet je er voor zorgen dat het neusje van je baby schoonblijft.

Onthoud wel, als je het niet vertrouwd, altijd de huisarts opbellen!

Geschreven door