Welke problemen kan het geven van borstvoeding met zich meebrengen?

Niet elke moeder kan of wil gedurende 6 maanden borstvoeding geven. Soms zijn er medische redenen waarom dit niet lukt. Wanneer je na de geboorte bepaalde medicijnen moet nemen die in de moedermelk kunnen doordringen,wordt het geven van borstvoeding vaak afgeraden. Ook kunnen er bepaalde aandoeningen aan de tepel of borst zijn, waardoor er geen of onvoldoende melk geproduceerd of afgegeven kan worden. Daarnaast kunnen er problemen ontstaan bij het aanleggen van de baby, waardoor het niet lukt om voldoende melk te geven. De baby kan bijvoorbeeld de borst weigeren, waardoor de borstvoeding niet goed op gang komt. Op het consultatiebureau kunnen ze hierbij helpen.

Daarnaast kunnen er praktische problemen ontstaan met het geven van borstvoeding. Moeders die werken kunnen het bijvoorbeeld een bezwaar vinden om borstvoeding te geven. Tegenwoordig is er echter steeds meer aandacht voor het combineren van borstvoeding met werken.

Als je de baby geen borstvoeding kan of wil geven is het belangrijk om voor een volwaardige flessenvoeding te kiezen.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Welke problemen kan het geven van borstvoeding met zich meebrengen? en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Welke problemen kan het geven van borstvoeding met zich meebrengen?.