Babykleertjes wassen, drogen en strijken

Als je zwanger bent gieren de hormonen door je lijf. Er verandert tijdens de zwangerschap van alles, zowel lichamelijk als geestelijk. Zwangere vrouwen voelen zich vaak misselijk, hebben wisselende emoties en het concentratievermogen neemt vaak af. Ook kun je last krijgen van nesteldrang. Dit wil zeggen dat je het hele huis wilt opruimen, schoonmaken of zelfs verbouwen, zodat je baby in een gezonde leefomgeving terecht komt. Je wilt natuurlijk niet dat er nog van alles gedaan moet worden als je op springen staat, of erger nog als je kindje al geboren is.

Wassen

Wat hier ook bij hoort, is het in orde maken van de babykamer. Het bedje moet in elkaar gezet worden, wellicht wil je nog verven en er zijn voldoende kleertjes nodig. Het is verstandig om deze kleertjes voor gebruik te wassen. In de winkel hebben er vaak mensen aangezeten en bovendien kunnen nieuwe kleren nog chemische stoffen bevatten. Om te voorkomen dat de tere huid van je baby geïrriteerd raakt, wordt dus aangeraden om alles vooraf te wassen. Het beste is om dit op 60 graden te doen. Dit overleven bacteriën namelijk niet. Zorg wel dat je PH-neutraal wasmiddel gebruikt om een allergische reactie bij je baby te voorkomen.

Drogen

Na het wassen is het belangrijk dat je de kleertjes goed laat drogen. Wat hier de beste manier voor is staat nogal eens ter discussie. Het gebruik van een droogtrommel kan ervoor zorgen dat kleertjes krimpen of gaan pluizen. Daarnaast scheelt het je een hoop stroom wanneer je de was ophangt. Een droogmolen van Brabantia is er bijvoorbeeld in verschillende soorten. Zo kun je ervoor kiezen om een staande droogmolen te kopen of eentje die je aan de muur kunt hangen. Hang de kleertjes het liefste wel binnenstebuiten aan de waslijn, om te voorkomen dat kleuren vervagen.

Strijken

Om zeker te weten dat de babykleertjes helemaal schoon zijn, kun je ze het beste zo heet mogelijk strijken. Zo dood je alle bacteriën die eventueel nog zijn achtergebleven. Ook hierbij is het verstandig om je wasgoed binnenstebuiten te keren, zodat het langer mooi blijft.

Natuurlijk verschilt de mate van nesteldrang voor iedereen en is de keus aan jou hoe je omgaat met de babykleertjes. Maar zeg nou zelf, wat is er fijner dan een frisse start?!

Geschreven door