Beweegspelletjes met je baby

Het is belangrijk dat je baby al vroeg leert om te bewegen. Beweging is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje, en je baby vindt het nog leuk ook! Hier onder staan een aantal bewegingsspelletjes die je met je baby kunt doen als deze naast je op de bank zit of in de box.

‘Klap eens in je handjes’
Het beroemde liedje, wie kent dit liedje nou niet! Pak de handjes van je baby in jouw handen en beweeg deze zachtjes op en neer op de muziek. Let er wel op dat je baby nog niet met de handjes op het hoofdje kan komen, dus doe de handjes op het gezichtje van je kindje.

Klap eens in je handjes, blij blij blij
Op je mooie bolletje allebei
Handjes in de hoogte
Handjes in de zij
Zo varen de scheepjes voorbij!

‘Olleke Bolleke’
Pak opnieuw de handjes van je baby in jouw handen en beweeg de handjes van je kindje op de maat van het liedje heen en weer. Bij het woordje ‘knol’, prik je zachtjes in het buikje van je baby.

Olleke Bolleke
Rebusolleke
Olleke Bolleke Knol

‘Zo gaat de molen’
Jonge kinderen imiteren erg veel. Doe alle bewegingen van het liedje voor aan je kindje en deze zal het vanzelf na gaan doen. Alles wat je doet zal je kindje na gaan doen naarmate hij het vaker heeft gezien. Bij het liedje ‘Zo gaat de molen’ draai je met je handen langzaam om elkaar heen en bij de zin ‘zo gaan de wieken’, draai je snel met je handen om elkaar heen.

Zo gaat de molen, de molen, de molen
Zo gaat de molen, de molen
Zo gaan de wieken, de wieken , de wieken
Zo gaan de wieken, de wieken

 

Geschreven door