8 lifehacks die je leven met een baby makkelijker maken

Het is allemaal wat: het leven met een baby. Je bent continu aan het rennen en regelen, maar het is het allemaal waard. Daarom vinden we dat je wel wat tips verdient waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Deze zogenaamde ‘lifehacks’ maken je leven een stukje makkelijker!

Zet een wasmand in de badkuip

Het is één van de meest ontspannende momenten op de dag: je baby gaat in bad. Kan je kindje al rechtop zitten? Zet hem of haar dan in een wasmand ín de badkuip. Zo creëer je een stabiele zitsituatie en krijgt het badspeelgoed niet de kans om ver weg te drijven. 

Gebruik de speen van een fles om medicijnen toe te dienen

Moet je zelf medicijnen toedienen met een pipet? Gebruik de dop van een drinkfles waar een speentje aan zit om het medicijn zonder problemen te geven. Duw de kop van het pipet in het speentje en zet deze op de mond van je kindje, zoals je gewoonlijk ook met een fles zou doen. Hij of zij zal automatisch beginnen te drinken en dan druk je het pipetje in. Voilà!

Maak je eigen slabhouder met een kledinghaakje

Hè hè, je kind zit eindelijk in het stoeltje, dus je kunt met eten beginnen. Maar waar is de slab? Koop bij de bouwmarkt een haakje met zo’n plakker en druk die vast tegen de achterkant van de kinderstoel. Hang daar vervolgens een aantal slabbetjes aan, dan heb je ze altijd bij de hand.

Een traphekje monteren zonder de trap te beschadigen

Vind je het zonde om zo’n veiligheidsdeurtje aan de trap te monteren? Bevestig met tiewraps een houten paal aan de trapleuning en boor daar de gaten voor het traphekje in. Als je kinderen ouder zijn en het hekje niet meer nodig is, knip je de tiewraps door en is je trap niet beschadigd.

Verwijder stift van hout met tandpasta

Als je een kleine Picasso in huis hebt, wil het wel eens voorkomen dat hij of zij enthousiast met een permanent marker aan de slag gaat als je even niet oplet. Diende de houten kast als canvas? Gebruik dan tandpasta om stift van hout te verwijderen.

Knip de speen steeds korter

Als het tijd is voor je baby om van de speen af te komen, zijn er heel wat handige tricks. Ken je deze al? Knip telkens als je kindje om zijn of haar speen vraagt een stukje van de speen (het sabbelgedeelte) af. Zo blijft er uiteindelijk niets over om op te sabbelen en is de kans groot dat je kleine de speen zelf aan de kant gooit. Let wel extra goed op of de speen schoon is.

Ingevroren doek met appelmoes

Dit is een truc die je kindje helpt bij doorkomende tandjes. Smeer wat appelmoes op een doek, rol deze op en leg ‘m in de vriezer. Als het bevroren is kan je kindje naar hartenlust bijten, sabbelen en kauwen. De kou werkt verzachtend en de doek smaakt heerlijk!

Geen geknoei meer met ijsjes!

Even geen zin in geklieder? Druk het stokje van het ijsje dan door de bodem van een cupcake vormpje (bijvoorbeeld van papier). Zo zit je kleine monster straks niet onder de plak.

Wat is jouw trucje om het leven met een baby net even wat makkelijker te maken?

Geschreven door

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin massa felis, sollicitudin a accumsan eget, malesuada quis sapien. Vivamus bibendum felis ut enim lacinia interdu. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus