Borstvoeding geven, ja of nee?

Wel of geen borstvoeding geven aan je kindje is een veelgestelde vraag. De keuze om wel of geen borstvoeding te geven is natuurlijk aan jou. Je wilt natuurlijk het beste voor je baby. Maar wat zijn de voor- en nadelen van het geven van borstvoeding? Wij vertellen je alles over het wel of niet geven van borstvoeding aan je baby.

Waarom wel of niet?

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Maar het geven van borstvoeding is ook goed voor de gezondheid van de moeder. Zo beschermt de borstvoeding je baby tegen ziekten, en helpt het de moeder om snel weer op gewicht te komen. Moedermelk bevat namelijk bijna alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft. Alleen de voedingsstoffen vitamine K en D heeft je baby extra nodig.

Voordelen borstvoeding geven

Het geven van borstvoeding aan je baby heeft diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat borstvoeding de beste voeding is die je je kindje kunt geven. Ook zorgt borstvoeding voor een bijzondere band tussen moeder en baby.

Maar het geven van borstvoeding heeft ook diverse praktische voordelen. Zo is het geven van borstvoeding tijdsbesparend, omdat je geen flesje hoeft klaar te maken. Daarnaast bespaar je geld met het geven van borstvoeding, omdat het gratis is.

Nadelen van borstvoeding

Maar het geven van borstvoeding heeft niet alleen voordelen, maar ook nadelen. Sommige moeders kunnen gewoonweg geen borstvoeding geven. En bij andere moeders kost het veel moeite om borstvoeding te geven.

De eerste vier tot zes weken is het het beste om je baby zelf te voeden in plaats van afgekolfde melk. Je moet het dus allemaal zelf doen en kunt het niet even over laten nemen door je partner.

Geschreven door