Hoe maak ik het bedje van mijn baby veilig op?

Het bedje moet ook op een veilige manier worden opgemaakt. Het is belangrijk dat het bedje kan ventileren en daarom niet geheel afgesloten is. Gebruik geen kussen of hoofdbeschermer, omdat dit de ademhaling kan belemmeren als de baby draait. Een trappelzak of slaapzak is een veilig alternatief voor een losliggend dekbedje. Een lakentje kan je wel gebruiken, maar om het veilig te maken moet je het rondom goed instoppen. De baby kan zich dan namelijk niet zo makkelijk op zijn buik rollen. Zorg er ook voor dat het matras goed past en niet te zacht is, zodat de baby er niet in kan zakken. Maak het bedje stevig op, zodat de baby zich niet snel kan loswoelen.

Het bedje van de baby moet kort worden opgemaakt. Dat betekent dat de baby met de voetjes vrijwel tegen het voeteneinde ligt. Ook knuffels en andere losse voorwerpen kunnen voor de veiligheid beter uit het bedje worden gehaald als de baby gaat slapen. Als je het bedje opmaakt mag de slaapzak of het lakentje niet hoger komen dan de schouders, omdat de baby natuurlijk niet met zijn gezichtje eronder mag komen.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Hoe maak ik het bedje van mijn baby veilig op? en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Hoe maak ik het bedje van mijn baby veilig op?.