Geboortecijfers EU dalen door crisis

Uit onderzoek blijkt dat de economische crisis invloed heeft op de geboortecijfers in de Europese Unie. Een vrouw in de Europese Unie baart gemiddeld nét geen 1,6 kinderen. Het prille hersteld van het aantal geboortes in de Europese Unie is hierdoor gestopt.

Dit werd door de Europese Commissie bekend gemaakt in het jongste kwartaalrapport over de sociale ontwikkelingen in de Europese Unie.

Nadat de geboortecijfers al decennia lang daalden, waren in veel lidstaten in het nieuwe millennium de geboortecijfers weer aan het stijgen. De relatief gunstige economische omstandigheden zorgden er voor dat het aantal geboorten per vrouw van 1,46 kinderen in 2002 steeg naar 1,6 kinderen in 2010. Echter daalde deze cijfers weer in 2011, toen was het weer 1,57 kinderen per vrouw.

Ons Nederland deed het in 2011 echter beter dan het Europese gemiddelde. In 2011 was het gemiddeld 1,76 kinderen per vrouw in Nederland. Echter is ook hier sprake van een daling in vergelijking met 2010. In 2010 waren de cijfers namelijk 1,79 kinderen per Nederlandse vrouw.

 

Geschreven door