Je kindje beschermen tegen muggen

Het is weer muggentijd. Overal zie je ze weer, die kleine, zoemende, ellendige rotbeestjes. Elke ouder wil zijn kindje beschermen tegen dit rondvliegende ongedierte, maar hoe pak je dit het beste aan?

Tips om muggen tegen te houden:
– Het is belangrijk dat je je kindje binnenshuis beschermt door vliegenramen in vensters en deuren te plaatsen. Zo kan er nog wel frisse lucht naar binnen,maar geen beestjes.
-Zorg ook dat je de kinderkamer overdag gesloten houdt, zo kan er niets naar binnen vliegen.
– Vaak worden er producten met citronella ingezet om muggen op afstand te houden. Ook zijn er lampen te koop die deze zoemende en prikkende insecten weghoudt.
– Een klamboe kun je over het bedje van je kindje hangen om de muggen geen kans te geven. Zorg echter wel dat de klamboe over het bedje hangt en je kindje deze niet kan vastgrijpen ‘s nachts tijdens het slapen.

Wat moet je niet doen om muggen tegen te houden:
– Wat je niet moet gebruiken bij kleine kinderen is een anti-muggenstick. Deze wordt bij jonge kinderen afgeraden, en tevens ook bij zwangere vrouwen.
– Ook moet je geen antimuggenstekkers met een tabletje of een reservoir met vloeistof op basis van pesticiden op de kinderkamer neerzetten. Dit is namelijk giftig en hoort niet in de buurt van je kindje.

Wat doe je als je kindje toch gestoken is door een mug?
Als je kindje is gestoken door een mug, is eigenlijk het kwaad al geschied. Je kunt de muggenbeet wel behandelen om de pijn/jeuk te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld een washandje met koud water op de muggenbeet houden, dit vermindert vaak de jeuk. Als je kindje heel erg veel last heeft van de jeuk kun je het beste een product tegen muggenbeten halen bij de drogist of apotheek in je buurt. Let er dan wel goed op dat het product geschikt is voor gebruik bij jonge kinderen.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Je kindje beschermen tegen muggen en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Je kindje beschermen tegen muggen.