Kersverse vaders voelen zich aantrekkelijker

Zwangere vrouwen krijgen vaak te horen dat ze er stralend uitzien. Vrouwen zouden een natuurlijke gloed krijgen en zich aantrekkelijker voelen als ze zwanger zijn. Maar hoe zit dit met de mannen onder ons?

Uit onderzoek blijkt dat dit bij mannen niet anders is dan bij vrouwen. Ook mannen gaan zich aantrekkelijker voelen en er stralender uitzien, maar dan ná de geboorte van hun kindje. Dit zou te maken hebben met de aandacht die de mannen krijgen in het openbaar.

Onderzoek
Er is een onderzoek gedaan naar dit gerucht. Er werden 182 pas getrouwde mensen ondervraagd met een gemiddelde leeftijd van 24 (vrouwen) en 26 (mannen). Er werd aan de mensen gevraagd hoe ‘aantrekkelijk’ zij zichzelf vonden op een schaal van één tot tien en hoe ‘gewoon’ ze waren op een schaal van één tot vijf. Dit werd na één jaar en na twee jaar huwelijk gevraagd.

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat de mannen die geen papa werden, de beoordeling van het uiterlijk stabiel bleef. Wanneer de mannen wel vader werden, voelden zij zich aantrekkelijker na de geboorte van hun kindje dan ervoor.

Oorzaak
Maar wat is hier nou de oorzaak van dat mannen zich aantrekkelijker voelen als ze net vader geworden zijn? Volgens de wetenschappers krijgen mannen een boost van het zien van hun miniversie, maar zou het ook te maken kunnen hebben met de aandacht die de mannen krijgen wanneer ze zich in het openbaar vertonen met hun kersverse wondertje.

Vrouwen krijgen ook opmerkingen over de lieve kleine pasgeboren baby, maar toch werkt het bij vrouwen niet. Deze complimentjes en opmerkingen wegen namelijk niet zo zwaar op tegen de andere dingen die een mama meemaakt. Het lichaam van een vrouw verandert en de vermoeidheid speelt parten, en bij vrouwen ligt er meer druk op het uiterlijk dan bij mannen.

 

Geschreven door