Luiers duur? Gebruik de hippiemethode!

Dat luiers niet goedkoop zijn weten we allemaal, maar je kunt nu eenmaal niet zonder. Maar hoe fijn zou het zijn om op luiers te kunnen besparen?

Als je je pasgeboren baby geen luiers meer om hoeft te doen en ze gewoon hun behoefte kunnen laten doen als dit nodig is, hoe fijn zou dit zijn? In Amerika probeert een nieuwe hippiemethode baby’s zonder luier zo snel mogelijk zindelijk te maken.

Hoe werkt het?
In Amerika is de methode al vrij populair, zou deze methode de rest van de wereld veroveren? Het is de bedoeling dat ouders zelf proberen om in te schatten wanneer hun kind naar de wc moeten. Op dat moment ga je op zoek naar een toilet of potje zodat je kind zijn behoefte kan doen. Op deze manier besparen ouders op luiers en hebben de kinderen geen last van luieruitslag.

Vele Amerikanen vinden deze methode geweldig, maar ze bannen de luiers niet helemaal uit. Als de ouders de deur uit gaan gebruiken ze doeken om het kliederen te beperken. Een moeder die compleet achter de methode staat zegt het volgende: ‘Je kunt je kind bijna overal boven hangen, mensen hebben toch geen idee wat je aan het doen bent.’

Wat is jouw mening over deze zogenaamde ‘hippiemethode’ uit Amerika om geen luiers meer te gebruiken en je kind zo snel mogelijk zindelijk te maken?

 

Geschreven door