Met je baby op vakantie

Wil je lekker met je baby op vakantie? Op vakantie met je nieuwe gezinnetje klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Maar is het wel verstanding om met je jonge baby op vakantie te gaan? En wat zijn dan de beste bestemmingen of soorten vakanties die je met je baby kunt boeken?

Bestemmingen op vakantie met een baby

In principe maakt het niet heel erg uit wat voor soort vakantie het wordt. Of je nu wilt gaan kamperen, lekker in een hotel wilt relaxen of wilt genieten in een bungalowpark. Je kunt je baby eigenlijk bijna over wel mee naartoe nemen op vakantie, als je maar goed voorbereid op vakantie gaat. Je kunt gaan vliegen met je baby naar verschillende bestemmingen in Europa of hierbuiten. Wel is het zo dat een lange vliegreis met een baby niet heel ontspannen is, houd hier wel rekening mee wanneer je een lange vlucht wilt gaan maken met een baby.

Ga je liever binnen Nederland op vakantie met je baby? Kies dan voor een leuke kindvriendelijke camping of een bungalowpark. Voor een baby zijn er vaak baby-veilige accommodaties beschikbaar. Wanneer je hier rekening mee houdt tijdens het boeken, ben je al op veel voorbereid!

Tips op vakantie met een baby

We hebben wat algemene tips voor je op een rijtje gezet als je met een baby op vakantie gaat. Zo is het belangrijk dat je goed op de voeding let. Zorg dat je voldoende babyvoeding meeneemt op vakantie, vooral als je naar het buitenland gaat. In het buitenland kan de babyvoeding heel anders zijn dan in Nederland. Ben hier dus op voorbereid.

Verder is het uiteraard belangrijk dat je zorgt dat de accommodatie babyvriendelijk is. Of je nou naar een hotel gaat of een camping, het is belangrijk dat er bepaalde faciliteiten aanwezig zijn voor jou en de kleine. Denk aan een kinderbedje, kinderstoel, magnetron, flessenwarmer, babybadje en babyfoon bijvoorbeeld. Zorg dat je voor je vakantie geïnformeerd bent over wat er allemaal aanwezig is op de accommodatie zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat tevens een voordeel is bij veel accommodaties welke op baby’s en kinderen gericht zijn, is dat er vaak een oppas te huur is. Zo kun je ook even samen een middagje of avondje ontspannen en is je baby in goede handen!

Geschreven door