Mijlpalen van je baby van 0 tot 6 maanden

Vanaf het moment dat je baby ter wereld komt, leert deze constant nieuwe dingen bij. De ontwikkeling van je baby groeit met de dag, een heerlijke tijd die geen ouder wil missen! Hier staan een aantal leuke mijlpalen op een rij voor een baby van 0 tot 6 maanden.

– Het begint allemaal met lachen. De meeste baby;s beginnen tussen de zes en acht weken met lachen. Dit kun je als ouder zijnde stimuleren door grappige geluidjes te maken, gekke bekken te trekken en zelf te lachen.

– Een baby pakt alles vast, dit is al vanaf de geboorte zo. Maar vanaf het moment dat je baby drie maanden oud is, begint dit grijpen zich verder te ontwikkelen. Je zal gaan merken dat je baby alles wil oppakken en in zijn mond wil stoppen. Let hier dus goed op!

– Je baby heeft vanaf het moment dat deze geboren wordt al een goed gehoor. Echter duurt het zo’n drie tot vier maanden voordat je kindje op geluid gaat reageren.

– Als je baby zes maanden oud is zal deze beginnen met omrollen. Deze ontwikkeling van je kindje is erg belangrijk. Stimuleer dit door je baby regelmatig op zijn buik te leggen.

– Zodra je baby ongeveer zes maanden oud is kan het zo zijn dat de eerste tandjes door gaan breken. Dit is meestal iets minder prettig voor je baby, het doorkomen van de tandjes doet namelijk best zeer. Echter komt het wel eens voor dat je baby al rond de drie maanden last krijgt van doorkomende tandjes.

De babytijd is een ontzettend leuke tijd die je als ouder voor geen goud wilt missen. De eerste lach van je kind, de eerste keer dat deze omrolt. Het zijn echte mijlpalen die jou als ouder de rest van je leven zullen bijblijven!

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Mijlpalen van je baby van 0 tot 6 maanden en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Mijlpalen van je baby van 0 tot 6 maanden.