Baby slaapzak voor veilig slapen. Alles over slaapzak baby

Een baby slaapzak kan voor baby’s de uitkomst zijn om veiliger te slapen. De juiste kleding is belangrijk voor het slapen gaan. Je wilt tenslotte dat je kindje fijn slaapt. Omdat je baby zelf nog niet goed zijn temperatuur kan regelen kan een baby slaapzak uitkomst bieden.

Warmte vasthouden

Je baby heeft de eerste maanden na de geboorte moeite met het vasthouden van de eigen lichaamstemperatuur. Zijn lichaamsoppervlakte is namelijk groot in verhouding tot het gewicht, hierdoor kan er al snel warmteverlies kan optreden. Na drie maanden is de verhouding al meer in evenwicht. Toch heeft je baby dan nog wel problemen met warmtestuwing. Te warm of te koud aankleden van je baby kan dus vervelende gevolgen hebben. Hiervoor kan een baby slaapzak de uitkomst bieden.

Zomerslaapzak baby

De beste temperatuur voor een kinderkamer ligt tussen de 16 en 18 graden. In de zomer is het lastig om de juiste temperatuur te houden in de kinderkamer. Daarvoor zijn de zomerslaapzak voor de baby uitgevonden. Deze zomerslaapzak zorgt ervoor dat je baby op een comfortabele manier de zomernachten kan doorbrengen. Een zomerslaapzak bestaat meestal uit twee lagen katoen, wat prettig is voor de zomermaanden. Katoen zorgt namelijk voor een aangename temperatuur tijdens de warme maanden van het jaar. Wanneer de kinderkamer boven de 19 graden is, is het gebruik van een zomerslaapzak aangeraden.

Winterslaapzak baby

Een winterslaapzak houdt in de winter je baby lekker warm. De vulling van een winterslaapzak heeft een hogere dichtheidsgraad. Hierdoor blijft je baby warm en zal hij lekker slapen. Er bestaan winterslaapzakken voor je baby met en zonder mouwen. Het is even uittesten waarin jouw baby het beste slaapt.

Voordelen slaapzak baby

Er zijn verschillende voordelen om een baby slaapzak te gebruiken. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Met een slaapzak kan je baby niet onder de dekens terecht komen. Hierdoor wordt de kans op warmtestuwing en adembelemmering beperkt.
  • In een baby slaapzak kan je baby zich niet blootwoelen.
  • Door een baby slaapzak te gebruiken wordt ander beddengoed veelal overbodig.

Tips baby slaapzak

We noemen nog wat tips om het gebruik van een baby slaapzak te vergemakkelijken.

  • Een baby slaapzak is in verschillende maten te koop. Zorg ervoor dat de armsgaten en de halsopening niet te groot zijn. Anders kan je kind in de baby slaapzak kruipen.
  • Een baby slaapzak sluit met een rits. Deze rits zit aan de voorzijde en opent over het algemeen van boven naar beneden.
  • Het stiksel van de baby slaapzak moet van katoen zijn. Nylon stiksel kan eventueel als het losgaat de vingers van je kindje afknellen.
  • Wanneer je kind koorts heeft, pak je kind dan niet te warm in. Het kan zijn dat dan de baby slaapzak te warm is.

Al met al is een baby slaapzak een handige middeltje. In de zomer biedt de zomerslaapzak de oplossing. In de winter kan de winterslaapzak aan om je kind goed warm te houden.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Baby slaapzak voor veilig slapen. Alles over slaapzak baby en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Baby slaapzak voor veilig slapen. Alles over slaapzak baby.