Veel moeders voelen niet gelijk een klik met baby

Er wordt altijd beweerd dat een moeder na de geboorte meteen een klik heeft met hun pasgeboren baby. De meeste moeders zijn het met deze uitspraak eens. Het vasthouden van hun pasgeboren kindje behoort tot een van de mooiste momenten uit hun leven. Toch is niets elke moeder het hiermee eens, sommige moeders beweren niet meteen een hechte band te voelen met hun baby.

Een onderzoek onder meer dan 2000 vrouwen wijst dit uit. Het onderzoek werd in de vorm van een enquête gehouden in opdracht van een bedrijf in voedingssupplementen voor baby’s met koliek. Van de ondervraagde vrouwen had het merendeel niet meteen het ‘natuurlijke moeder’ gevoel na de geboorte van hun baby. Een derde van de vrouwen vond de verantwoordelijkheid die de geboorte met zich meebracht zelfs beangstigend.

Ondanks deze cijfers zegt 54 procent tegen familie en vrienden dat ze erg goed om kunnen gaan met het moederschap. Dit terwijl bijna een derde van de vrouwen zich schaamt, zij denken dat ze tekort komen in hun nieuwe rol als moeder. Vooral de slapeloze nachten vanwege hun huilende jonge spruit wordt als lastig punt ervaren. Een op de drie moeders voelt zich een slechte moeder wanneer hun baby van streek is, dit meldt Daily Mail.

 

Geschreven door