Vliegen met een baby

Misschien wil je dit jaar op vakantie met je baby of moet je bijvoorbeeld voor familiebezoek een stuk(je) vliegen met je baby. Even lekker met het gezinnetje er tussenuit, en je baby neem je gewoon lekker mee! Als je verzekerd wilt zijn van een goede zonvakantie en geen bekenden tegen wilt komen ga je met het vliegtuig. Vliegen met een baby kan goed, als je maar goed voorbereid bent. Waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je gaat vliegen met een baby?

Er zijn gezinnen die er voor kiezen om met de auto op vakantie te gaan, maar voor een baby kan dit een ware hel zijn. Lang in een warme auto moeten zitten in een autostoeltje, niets voor een baby. Daarom kiezen veel (jonge) ouders er voor om te gaan vliegen met een baby.

Kijk hier voor de goedkoopste vliegtickets naar de leukste bestemmingen!

Vliegen met een baby kan over het algemeen goed, maar je moet natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden als je het vliegtuig instapt met je kleine. We zetten wat informatie en tips over het vliegen met een baby op een rijtje in een aantal verschillende artikelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met het meenemen van babyvoeding in het vliegtuig, en waar laat je die kinderwagen als je gaat vliegen met een baby? Wanneer geldt het babytarief voor je baby en wat nou als je baby last van zijn oortjes krijgt tijdens het vliegen? Dit en meer over vliegen met een baby staat in onderstaande artikelen beschreven.

Waar je ook goed op moet letten als je met je baby op vakantie gaat, zijn de verplichte inentingen en vaccinaties voor het land. Voor een baby kan dit anders zijn dan voor jou als volwassene, daarom hebben we hier een apart artikel voor geschreven: Inenten van je baby op vakantie. Als je gaat vliegen met een baby en je gaat naar een land waar vaccinaties nodig zijn is het verstandig dit artikel zeker even door te lezen. Is je kindje al wat ouder? Lees hier dan tips over vliegen met een dreumes.

Goedkope vliegtickets

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Vliegen met een baby en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Vliegen met een baby.