Babyvoeding in het vliegtuig

Er gelden tegenwoordig strikte richtlijnen voor het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig. Er mag bijvoorbeeld maar 100ml vloeistof meegenomen worden per persoon en deze moet in een doorzichtige plastic zakje worden aangeboden.

Voor babyvoeding geldt er wel een uitzondering. Vloeibare babyvoeding mag je in grotere hoeveelheden dan 100ml meenemen. Het is echter niet toegestaan om bijvoorbeeld flesjes water mee te nemen om de poedervoeding aan te maken. Sommige maatschappijen hebben ook standaard babyvoeding aan boord, zodat je niet met vloeistof door de douane hoeft. Ook kan er aan boord altijd water worden gekookt om de flessenvoeding te maken. Het is wel belangrijk om vooraf even bij de maatschappij te informeren naar de faciliteiten op het gebied van babyvoeding, zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Er gelden namelijk per vliegtuigmaatschappij vaak verschillende regels.

Terug naar het artikel over: Vliegen met een baby

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Babyvoeding in het vliegtuig en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Babyvoeding in het vliegtuig.