Wanneer geldt het babytarief voor het vliegen?

Meestal hoeven baby’s voor het vliegtuig weinig tot niets te betalen. De leeftijdsgrens ligt meestal bij 2 jaar. Onder de 2 jaar geldt het babytarief, daarboven geldt tot een bepaalde leeftijd vaak een kinderkorting.

Het gaat om de leeftijd van het kind op het moment dat het vliegt, dus niet om de leeftijd bij boeken. De exacte regels verschillen per luchtvaartmaatschappij, dus vraag het vooraf even na zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Babytarief bij vliegen

Wanneer je gebruik maakt van het babytarief voor het vliegen, is het zo dat je baby geen recht heeft op een eigen zitplaats. Je zult daarom je baby de gehele reis bij je op schoot moeten houden. Het personeel van het vliegtuig zal je apart richtlijnen komen uitleggen hoe je de baby vast moet houden bij turbulentie en een baby-zwemvest overhandigen.

Vliegticket voor jonge kinderen

Kinderen vanaf 2 jaar hebben geen recht meer op het babytarief voor het vliegen. Wel is het meestal zo dat kinderen tussen de 2 en 12 jaar bij veel vliegtuigmaatschappijen een vliegticket met korting kunnen krijgen. Deze korting kan variëren tussen de  10 en 25 procent. Wel komen bij dit vliegticket met korting voor jonge kinderen nog wel toeslagen. Dit is ook zo bij het babytarief!

Wanneer jonge kinderen met een vliegticket met korting vliegen, hebben zij vrijwel altijd dezelfde rechten als volwassenen wat bagage en handbagage-regels betreft.

Terug naar het artikel over: Vliegen met een baby

 

 

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Wanneer geldt het babytarief voor het vliegen? en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Wanneer geldt het babytarief voor het vliegen?.