Voedingsschema baby. De eerste hapjes van je baby.

De eerste hapjes van je baby zijn spannend voor jou, maar ook voor je baby. Ze leren eerst met handen en later met bestek eten en dat zal op het begin vast grappig filmmateriaal opleveren. Dus houd je fotocamera bij de hand. Wat is de juiste babyvoeding voor het eerste hapje? Wij geven je de informatie die je wilt weten over het eerste hapje.

Eerste hapjes baby

Je mag bij 4 maanden beginnen met de eerste hapjes voor je baby. Wel is het noodzakelijk dat je baby nog tot de 6 maanden borstvoeding (of uit de fles) blijft geven. Ieder kind is anders dus ook het voedingsschema van je baby. Maar je baby zal tussen de 4 en 6 maanden open staan voor nieuwe smaken. In deze tijd zal dus het eerste hapje werkelijkheid worden.

Is je baby klaar voor het eerste hapje?

Het is lastig in te schatten wanneer je nu over gaat op vaste babyvoeding. Er zijn een aantal signalen die je baby kan laten zien dat hij of zij klaar is voor het eerste hapje

  • Je baby blijft honger hebben na borst- of flesvoeding
  • Je baby sabbelt op zijn vuistje en maakt smakkende geluidjes
  • Je baby vindt jouw voeding erg interessant
  • Ondanks verhogingen van de babyvoeding is je baby niet verzadigd

Herken je deze signalen? Dan is het tijd voor het eerste hapje! Let wel op, als je kind nog geen 4 maanden oud is, wacht dan met bijvoeding of ga naar een arts voor advies.

Tips voor het eerste hapje

  • Voeding met een zachte smaak
  • Geprakt fruit: banaan, perzik, meloen of peer
  • Groenten: bloemkool, broccoli, worteltjes of boontjes
  • Start met een paar lepeltjes: Geef je baby de eerste hapjes tussen andere voeding in. Op deze manier is je baby niet te hongerig. Loop niet te hard van stapel en geef een paar lepeltjes per dag.

Op het begin zal dit vast niet heel soepel gaan dus camera bij de hand! Het voedingsschema voor je baby pas je aan naar de behoeftes van je baby. Zorg ervoor dat hij niet te veel krijgt, maar ook niet te weinig.

Welke babyvoeding moet je vermijden?

  • Babyvoeding met veel zout: dit zijn dus voornamelijk kant-en-klaar maaltijden. Deze kun je zelf eten, maar geef dit niet aan je baby. Het is slecht voor je nieren van je kindje.
  • Babyvoeding met veel suiker: suikers zijn slecht voor de tandjes. Ook kun je kindje verslaafd maken aan suikers waar je baby op latere leeftijd last van kan krijgen.

De eerste baby hapjes zijn spannend en leuk! Zorg ervoor dat je rustig blijft en vermijdt voeding met te veel zout en suiker. Laat je camera op voordat je je baby de eerste hapjes geeft!

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Voedingsschema baby. De eerste hapjes van je baby. en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Voedingsschema baby. De eerste hapjes van je baby..