Baby's huilen vaak. Lees hier waarom baby's huilen.

Een pasgeboren baby is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms ook wat vermoeiend. Baby’s kunnen soms erg veel huilen en niet alle ouders kunnen altijd de reden hiervan achterhalen. Sommige ouders eindigen soms met de handen in het haar als hun baby maar blijft huilen. Maar waarom huilen baby’s eigenlijk?


Een baby kan natuurlijk niet praten en op deze manier uitleggen wat er aan de hand is. Het enige wat een baby kan doen om jou iets duidelijk te maken, is door middel van huilen. Als een baby huilt is er wat aan de hand. Aan jou de taak om uit te zoeken wat er aan de hand is.

De eerste 3 maanden

In de eerste 3 maanden wil een baby vaak maar één ding duidelijk maken met huilen, namelijk dat ze honger hebben. Een baby kan nooit een hele nacht door slapen omdat hij honger heeft. Daarom wil een baby ook ‘s nachts graag eten. Dat is de hoofdreden dat een baby in de eerste 3 maanden van zijn leven huilt.

Vanaf 4 maanden

Waarom een baby vanaf 4 maanden huilt is al wat moeilijker in te schatten. Nog steeds huilt je baby omdat hij honger heeft, maar er zijn vaak ook andere redenen. Echter huilt een baby vaak dan ook op een andere manier, aan jou de taak om in te schatten wat hij nodig heeft. Als je baby onafgebroken huilt, is hij vaak bang. Huilt je baby met harde pauzes, dan heeft hij waarschijnlijk ergens pijn.

4 tot 6 maanden

Een baby van 4 tot 6 maanden die huilt, komt gelukkig wat minder vaak voor. Een baby is minder snel bang in deze levensfase en zal wat minder huilen.

Na 6 maanden

Wanneer je baby na een halfjaar huilt, is het vaak wat gemakkelijker om er achter te komen wat de reden is. Een baby begint vanaf deze leeftijd namelijk steeds beter emoties te tonen. Vaak huilt een baby als je even weggaat of als hij vaak alleen is, als een soort verlatingsangst. Aan jou de taak om je baby te knuffelen en te troosten als hij hierom huilt.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Baby's huilen vaak. Lees hier waarom baby's huilen. en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Baby's huilen vaak. Lees hier waarom baby's huilen..