Waarom naam Bram snelste stijger babynamen?

Afgelopen week kwam het bericht in het nieuws met de top tien jongens- en top tien meisjesnamen voor baby’s van het jaar 2012. De naam Bram was hier een opvallend sterke stijger op. De naam Bram steeg van plek zestien naar plek twee op de ranglijst van populaire babynamen, maar waarom?

Wij van papaenmama.nl waren nieuwsgierig naar de reden waarom de naam Bram zo is gestegen het afgelopen jaar, en gingen op zoek naar theorieën. Sinds het jaar 2008 zit de naam Bram al in de top-20 van populaire jongensnamen, maar rond de veertiende plek blijft Bram toch hangen. Tot het afgelopen jaar dus, toen Bram ineens van plek zestien naar plek twee op de ranglijst schoot.

Nu is het opvallend dat er afgelopen jaar in de populaire Nederlandse soap Goede Tijden Slechte Tijden, een baby genaamd Bram geboren is. De soap Goede Tijden Slechte Tijden is nog altijd erg populair in Nederland en wordt door een groot (voornamelijk vrouwelijk) deel van Nederland nog steeds dagelijks gevolgd. De baby Bram werd op 18 november 2011 geboren in GTST, de ouders van Bram zijn de tieners Rikki en Sjoerd.

Zou de geboorte van baby Bram in de populaire Nederlandse soap Goede Tijden Slechte Tijden te maken gehad hebben met de snelle stijging van de naam Bram op de ranglijst populaire babynamen? Wat denk jij?

Geschreven door