Vergroot een speen de kans op wiegendood?

Er doen veel verschillende verhalen de rondte over de relatie tussen het speenzuigen en wiegendood. Sommige mensen menen dat een speen juist wiegendood veroorzaakt, terwijl anderen zeggen dat het wiegendood juist kan voorkomen. Hoe zit het nou?

Het lijkt erop dat een speen de kans op wiegendood niet vergroot en zelfs kan verkleinen. Het is niet helemaal bekend hoe dit komt. Een van de gedachten is dat een speen voorkomt dat het gezichtje van de baby tegen het matras of de zijkant van het bedje rolt. Een andere manier waarop de speen zou kunnen werken is door het veranderen van het slaappatroon. Het lijkt erop de speen ervoor zorgt dat de baby minder diep slaapt en daardoor sneller wakker wordt als er iets aan de hand is. Ook zou een speen kunnen helpen om de baby te leren om door de neus te ademen en de tong naar voren te steken, wat ervoor zorgt dat de luchtwegen vrijer worden gehouden.

Bij het geven van borstvoeding is het verstandig om de baby eerst te laten wennen aan het voeden en daar regelmaat in te krijgen alvorens een speen te gebruiken.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Vergroot een speen de kans op wiegendood? en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Vergroot een speen de kans op wiegendood?.