Wat kan ik doen om wiegendood bij een baby te voorkomen?

Wiegendood is niet helemaal te voorkomen. Vaak is niet te achterhalen waarom de baby is komen te overlijden. Toch lijken een aantal preventieve maatregelen statistisch gezien een beschermende invloed te hebben.

Het op de rug laten slapen van de baby is hierbij een belangrijke maatregel. Daarnaast kan de kans op wiegendood waarschijnlijk verkleind worden door oververhitting te voorkomen: Niet te roken en geen drugs te gebruiken tijdens de zwangerschap en na de geboorte, voldoende toezicht te houden wanneer de baby slaapt en ervoor te zorgen dat de ademhaling van de baby niet belemmerd kan worden. Zorg voor voldoende ventilatie in de babykamer, zodat de lucht fris blijft.

Bekijk ook de tips in het artikel over veilig slapen om wiegendood te voorkomen.Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van kussens, een dekbed, hoofdbeschermers en zet geen knuffels in het bedje. Gebruik een stevig matrasje en maak het bedje stevig en kort op.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Wat kan ik doen om wiegendood bij een baby te voorkomen? en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Wat kan ik doen om wiegendood bij een baby te voorkomen?.