Wat te doen als je baby blijft huilen, troosten of laten gaan?

Huilende baby’s. Elke moeder heeft/had hier mee te maken. Soms weet je niet meer wat je moet doen als je baby maar niet op wil houden met huilen. Moet je je kindje dan juist oppakken en troosten, of laten doorhuilen?

Veel deskundigen zijn van mening dat gedoseerd huilen niet alleen goed is voor de baby, maar ook voor de ouders. De voordelen komen naar buiten in de rust en slaapkwaliteit. Een dilemma over hoe een huilende baby moet worden aangepakt, hoeft na de nieuwe bevindingen niet meer te bestaan onder ouders.

Een huilende en jengelende baby kan het vooruitzicht op een paar uurtjes rust binnen no-time verstoren. De meningen zijn vaak erg verdeeld of je de baby nou moeten laten huilen of niet. Elke ouder bekijkt dit vanuit een ander standpunt en verbindt er bepaalde consequenties aan.

Het kan zijn dat jij iemand bent die dwingend huilen vindt horen bij een verwend karakter en slechte gewoonten, Maar misschien ben jij juist de ouder die het niet over je hart kan verkrijgen om je baby te laten doorhuilen. Het kan zijn dat je zelf ook van streek raakt door het gehuil en niet anders kunt dan je kindje oppakken en troosten.
Of denk je dat je baby door het klagende gejengel zijn wensen of gebreken wil duidelijk maken en ga je op onderzoek uit om er achter te komen wat er aan de hand is?

Er zijn heel veel verschillende adviezen, en vooral meningen, over wat te doen in een situatie waar je baby in blijft huilen. Toch voel jij als ouder zijnde je kind het beste aan, en dus moet je alle adviezen en meningen in de wind slaan en op je eigen gevoel af gaan. Doe wat jou als ouder goed lijkt.

Vergeet hierbij niet dat de baby last kan hebben van darmkrampjes, behoefte hebben aan warmte, of zijn/haar speentje kwijt is om op te zuigen. Geef de moed in ieder geval niet op en wordt geduldig, dit loont!

 

Geschreven door