De operatie deel 2

Het is alweer 3 weken geleden dat ik geopereerd ben.
Alles bij elkaar is het mij ontzettend meegevallen.

Woensdag 19 maart de dag van de operatie.
Ik mocht vanaf half 8 in de ochtend niet meer eten. Tot half 12 mocht ik nog thee en ranja drinken. De zenuwen waren er niet tot nauwelijks, ze kwamen pas echt toen we naar het ziekenhuis reden. Toch een gek idee, dat je het hoofdstuk: ‘Kinderen’ vlak daarna compleet afsluit.

Eenmaal in het ziekenhuis werden mij nog de nodige vragen gesteld om te kijken of alles door mocht gaan. Gelukkig was dit het geval. Ik stond om half 4 gepland maar waarschijnlijk zou ik eerder opgehaald worden. Om kwart voor 3 mocht ik mij in een ontzettend sexy ziekenhuis pakje hijsen. Vlak daarna werd ik al naar beneden gereden. Afscheid genomen van mijn man en daar ging ik dan.

Helaas duurde het in de “holding” wat lang voordat ik daadwerkelijk naar de O.K. gereden werd. Ook werd mijn infuus twee keer verkeerd geprikt, Ik zakte door de grond bij de eerste keer dat ze prikte. Wow. Ze zei:” ach meisje het valt wel mee”. Nou nee hoor! Ik weet hoe het hoort te voelen en dit klopt niet! En met de wetenschap dat hij nog een paar uur moet zitten. Hij gaat er nu direct uit. Daarna probeerde ze het nogmaals maar weer mislukte het. Ze haalde haar schouders op en zei: Nou dan doen ze het op de O.K. maar! En ze liep weg.
Heel bizar, ik heb er nog wel anderhalve week een blauw/zwarte plek aan over gehouden.

Rond 10 over 3 werd ik naar de O.K. gereden en goed kwart over 3 was ik al vertrokken. Wat is dat een raar gevoel. Even een paar keer adem halen, nog één keer denken daar gaan we dan!
En weg was ik.

De operatie is goed geslaagd en rond half 5 werd ik wakker. Ik voelde mij goed en ben lekker rond half 8 weer naar huis gegaan. Heerlijk! De pijn van de cyste die verwijderd is, was er eigenlijk niet. Tuurlijk echt zitten erop wilde niet maar verder weinig pijn. En van de sterilisatie heb ik eigenlijk geen pijn gehad. Vooral toen ik net wakker was een paar flinke krampen en verder niets.

Inmiddels voel ik mij zoals altijd.Ik kan weer heerlijk hardlopen en bewegen. Niets hindert mij nog!

Silvia.

 

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over De operatie deel 2 en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als De operatie deel 2.