De operatie

Vrijdag 14 maart is het zo ver, dan word ik gesteriliseerd en daarbij wordt er direct een cyste verwijderd.

Sinds ik 20 weken zwanger was van onze jongste wist ik al dat ik hierna geen kindjes meer wilde. Ik ben super blij met mijn jongens, laat dat duidelijk zijn, maar mijn lijf houdt gewoonweg niet van zwangerschappen. Hier kom ik in een andere blog later op terug.

Een paar maanden na de bevalling zijn mijn man en ik naar de huisarts gegaan om te overleggen over de diverse mogelijkheden van anticonceptie. Voor mij was het duidelijk, er moest een definitieve oplossing komen. Manlief vond dat wat lastiger, vooral omdat ik het op dat moment het echt van hem verlangde.

Naarmate ik er meer over na ging denken, hoe duidelijker het voor mij werd. Ik was diegene die zich moest laten steriliseren. Waarna ik weer een afspraak maakte met de huisarts.
Ze vond me erg jong maar snapte de redenen en stuurde een verwijsbrief naar het ziekenhuis.

We werden uitgenodigd voor een gesprek en deze mevrouw wilde mij met 5 minuten weer buiten hebben staan met het bericht dat dit dus echt niet ging gebeuren. Ik was/ben super zeker van mijn zaak en hield dit tegen. Toch moest ik van deze mevrouw nog langs een medisch psycholoog.

Dit gesprek was net een sollicitatie gesprek en duurde ook maar even. De beste meneer snapte mijn beweegredenen en gaf mij zogezegd groen licht. Wat een opluchting!

Nu is het bijna zo ver. Ik vind het spannend en ook heel gek! Ik sluit het definitief af. Geen kindjes meer voor mij.

Vanwege de cyste is het een operatie, maar normaal zou mijn sterilisatie gewoon op de polikliniek gebeuren. Ik heb cyste van ongeveer 5cm onderaan zitten. Deze belemmerd mij behoorlijk en sowieso psychologisch is het ook niet lekker. Fietsen, wandelen, hardlopen en ga zo maar door. Ik kan zelfs nauwelijks zitten op dit moment.

Ik kan niet wachten dat ik alles weer kan.
Zodra ik mij weer goed voel zal ik een blog schrijven over de operatie.

Silvia.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over De operatie en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als De operatie.