Het verhaal van trotse moeder Silvia

Sinds de geboorte van onze jongste zoon (24-02-2013) is er veel gebeurd in ons gezinnetje.We gingen natuurlijk van een 3 persoonsgezin naar 4 personen. Onze oudste moest behoorlijk wennen, hoe leuk hij het ook vond, de aandacht delen vond hij erg lastig.Wat natuurlijk ook wel weer begrijpelijk is.

Onze zoon was ongeveer 2 weken oud toen mijn man een fikse oorontsteking kreeg. Hij kreeg flinke pijnstillers en hij kon helemaal niets meer. Hierdoor moest ik het huishouden compleet gaan runnen. Daarnaast wilde ons zoontje 24/7 bij mij zijn. Dus ook midden in de nacht. Ik wilde er natuurlijk zijn voor mijn kleine man en deed dit met alle liefde. Toch was dit een behoorlijke aanslag op mij.

Na ongeveer 6 weken wist ik van voor tot achteren niet meer hoe ik het moest doen. Mijn hoofd was een puinhoop en daarbij direct ook mijn huis, ik kon het gewoon niet meer aan. Echter wilde ik dit niet zien. Ik bleef dom doorgaan zoals ik jaren eerder ook deed. Ik wilde niets voelen en schakelde alles uit. Maar dan ook echt alles. Op een gegeven moment was het zelfs zover dat ik niet meer wist hoe ik mijn jongste zoontje moest troosten.

Mijn omgeving zag het, ik niet. Ik was op dat moment blind voor mijn eigen gevoelens. Op een zeker moment zou ik weer moeten gaan werken. En op dat moment dacht ik, Ho! Stop! Hoe wil ik hiernaast gaan werken? Er begon zachtjes een lampje te branden en samen met mijn moeder ben ik naar de huisarts gegaan.
Die constateerde direct een Post-Partum depressie. Of zoals iedereen het noemt, een postnatale depressie.

Ik werd doorgestuurd naar een psychiater in het ziekenhuis en vanuit daar werd er gekeken hoe dit daadwerkelijk is begonnen. Dit bleek onder andere te komen uit mijn verleden. Ik heb, zoals zelfs in het ziekenhuis werd gezien, een grote rugzak bij me.

Inmiddels zijn we ruim 8 maanden verder en nog kan ik niet werken. Ik ben druk bezig met beter worden maar dit gaat langzaam. Gelukkig geniet ik wel weer van beide jongens! Ik ben echt een trotse mama!
Natuurlijk heb ik zoals iedereen mijn ups en downs. Maar uit eindelijk zal ik alleen maar sterker worden!

Silvia.

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Het verhaal van trotse moeder Silvia en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Het verhaal van trotse moeder Silvia.