De kerstboom optuigen met je kinderen

Zodra Sinterklaas met zijn Pieten terug op de boot stapt naar Spanje, is het tijd om de kerstversiering weer van de zolder te halen. Samen met het hele gezin er op uit om een geschikte en mooie kerstboom uitzoeken die het huis zal vullen met een heerlijke dennenlucht.

Kinderen vinden het vaak geweldig als ze mee mogen met papa en mama om een geschikte kerstboom uit te zoeken. Samen rondstruinen tussen de dennenbomen, op zoek naar de meest mooie, grote en groene kerstboom.

Als je dan samen met je kinderen eindelijk deze boom in de auto heb gekregen, kun je onderweg naar huis. Je kinderen zullen vast en zeker willen helpen bij het neerzetten van de kerstboom is de huiskamer. Op welke plek zet je de kerstboom neer? Laat je kinderen hierbij helpen, waar vinden zij dat de kerstboom het mooiste staat?

Dan ga je natuurlijk samen met het hele gezin, onder het genot van een lekkere kop warme chocomelk, de kerstboom optuigen. Je kinderen zullen het geweldig vinden om mee te helpen met het versieren van de kerstboom.

Wel is het verstandig dat je als ouder zijnde zelf de lampjes in de boom doet. Als je bang bent dat je kinderen de kerstballen zullen breken, is het verstandig om onbreekbare ballen te kopen, of je kinderen kerstkransjes in de boom te laten hangen. Vertel ze dat ze elke dag een kransje mogen opeten totdat Kerstmis voorbij is, en je zult zien dat ze genieten van het optuigen van de kerstboom.

Geschreven door