Dierendag vieren met je kind

Het is vandaag Dierendag! Dierendag is een dag welke wereldwijd op de agenda staat als een dag waarop er extra aandacht wordt gegeven aan de dieren. Jaarlijks valt Dierendag op 4 oktober. Het is de bedoeling dat men met Dierendag viert dat dieren ook rechten hebben en zij beschermd moeten worden.

Op Dierendag geven veel gezinnen hun huisdieren wat extra’s. Dit kan een nieuw speeltje zijn of een lekker tussendoortje voor het dier. Het is belangrijk dat je als gezin je kinderen bewust maakt van Dierendag en ze een dagje extra lief voor ze laat zijn.

Sommige basisscholen vieren Dierendag uitbundig. Als er geen allergiƫen zijn mogen de kinderen hun huisdier mee naar school nemen om te laten zien en er over te vertellen. Dit is voor je kind natuurlijk ontzettend spannend en leuk, om hun eigen huisdier te laten zien op school! Als dit niet kan in verband met allergiƫen, zorg dan dat je kind een leuke foto meeneemt.

Als je thuis geen huisdieren hebt, geen nood natuurlijk! Ga dan naar het park om de eendjes brood te voeren, doe iets liefs voor de hond van de buren, of hang een vetbolletje op voor de vogeltjes. Ook op deze manier kun je je kind betrekken bij Dierendag.

Wat doe jij vandaag op Dierendag?

Geschreven door