Een betrouwbare oppas voor de kinderen

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat kinderen na school bij de naschoolse opvang terecht komen of opgehaald worden door opa en oma. Echter hangt er aan naschoolse opvang tegenwoordig een fiks prijskaartje, daarom worden opa en oma steeds vaker opgetrommeld. Dit was vroeger wel anders..

Vroeger werden kinderen door mama van school gehaald. Mama was vaak huismoeder en werkte niet meer. Zij bleef thuis, zorgde voor de kinderen, deed de was, boodschappen en zorgde voor het avondeten. Dit kan tegenwoordig niet meer.

Tegenwoordig is het noodzakelijk dat beide ouders blijven werken. Hierdoor zijn kinderen genoodzaakt om vaak naar de crèche of naschoolse opvang te gaan. Ook blijven veel kinderen vaak tussen de middag over op school. Echter wordt de naschoolse opvang en crèche steeds duurder, en niet alle gezinnen kunnen dit betalen. Vaak worden opa en oma dan opgetrommeld om de kinderen van school te halen tot papa en mama thuis zijn van het werk. Maar waarom wordt er niet aan een oppas gedacht?

Een oppas inhuren
Een oppas kan voor veel gezinnen de uitkomst bieden wanneer deze financieel niet in staat zijn om de kinderen naar de crèche te laten gaan. Een oppas heeft, naast het financiële plaatje, nog veel meer voordelen.
De kinderen gaan samen met de oppas gewoon mee naar hun eigen huis. Als ouder zijnde hoef je de kinderen na een drukke werkdag dus niet meer op te gaan halen op de crèche of naschoolse opvang. Je kinderen zijn na een drukke werkdag gewoon thuis, samen met de oppas!

Vaak bouwen de kinderen een goede band op met de oppas. Ook kan de oppas, in overleg met jullie als ouders natuurlijk, misschien wat huishoudelijke klusjes oppakken. Dit scheelt ook weer in het huishouden wanneer jullie thuiskomen van een lange dag werken.

Hoe vind je die betrouwbare oppas?
Klinkt goed toch, een oppas in plaats van die peperdure crèche? Maar hoe vind je nou die betrouwbare oppas aan wie je jouw kinderen toevertrouwd? Er zijn online veel websites te vinden waar je oppassen kunt vinden in de buurt, zoals Care.com. Er zit vast wel een betrouwbare oppas bij die bij jullie past!

Tip: Regel eerst altijd een kennismaking met de oppas. Op deze manier komen jullie er makkelijker achter wat voor persoon de oppas is en of deze wel klikt met de kinderen. Zij gaan tenslotte veel tijd doorbrengen met deze persoon.

 

Geschreven door