Het jaar 2013 uitgeroepen tot ‘Jaar van het Voorlezen’

Het jaar 2013 zal het ‘Jaar van het Voorlezen’ worden. Nederland zal samen met Vlaanderen in 2013 extra gaan inzetten op voorlezen aan kinderen en volwassenen. Dit zal via verschillende acties en campagnes gaan gebeuren.

De jaarlijkse Voorleesweek liep gisteren ten einde. De jaarlijkse Voorleesweek is een campagne van Stichting Lezen om ouders te laten weten dat voorlezen aan hun kinderen erg belangrijk is. Er werden in de afgelopen Voorleesweek honderden verschillende voorleesactiviteiten georganiseerd voor kinderen.

Maar voorlezen blijft belangrijk, ook na de Voorleesweek. In 2013 is namelijk heel Europa uitgeroepen tot ‘Jaar van het Voorlezen’ volgens het persbericht van Stichting Lezen. In dit jaar willen zij bereiken dat iedereen ontdekt dat voorlezen erg leuk is en belangrijk, met als gevolg dat er vaker voorgelezen zal gaan worden.

Nederland zal samen met Vlaanderen in 2013 extra gaan inzetten op voorlezen aan kinderen en volwassenen. Via verschillende acties en campagnes hopen zij dit te gaan bereiken.

Geschreven door