Je oudste kind met je baby laten spelen

Heerlijk als je baby een grote broer of zus heeft natuurlijk. Als je baby een paar maanden oud is kan deze al gezellig met hem of haar spelen.

Natuurlijk moet je oudste wel wennen aan de komst van de baby, ineens moet de aandacht verdeeld worden. Een baby eist namelijk best veel aandacht op en dit kan een verwarrende tijd voor je oudste opleveren. Maar als deze eenmaal gewend is aan de baby staat dit gegarandeerd voor een leuke tijd!

In het begin kan je oudste nog niet echt spelen met de baby, maar zorg wel dat er veel contact is tussenbeide. Betrek je oudste dan ook bij de verzorging van de baby en ga lekker met zijn allen op de bank samen zitten. Misschien vind je oudste het wel hartstikke leuk om te helpen met de verzorging, zo is het een echte grote broer of zus.

Zorg er wel voor het je oudste het leuk vindt om te helpen en het geen verplichting is. Als hij of zij dit niet zo leuk is, accepteer dit dan ook, het is niet erg. Ook je oudste kind wil nog jouw knuffelkind blijven.

Maar als de baby een paar maandjes oud is kunnen ze lekker samen gaan spelen. Zorg er wel voor dat je hier altijd bij blijft, je oudste kan onbedoeld wat hardhandig met de baby omgaan. Een baby blijft natuurlijk klein en kwetsbaar.
Zodra je oudste ziet dat hij lekker met de baby op een kleedje op de grond samen kan spelen, zul je zien dat ze samen veel plezier beleven. Ook je oudste gaat dan stiekem eventjes terug naar de babytijd.

Geschreven door