Kamperen met (jonge) kinderen

De vakantie begint weer bijna! Veel gezinnen gaan even lekker weg van huis om de rust elders op te zoeken. Voor kinderen is kamperen echt een feest, ze kunnen de hele dag rondrennen en op de camping veel vriendjes maken. Wel komt er heel wat bij kijken als je ervoor kiest om met (jonge) kinderen te gaan kamperen.

Welke camping kies je bijvoorbeeld? Ga je naar een camping met veel luxe en verblijf je met het gezin in een stacaravan, of kies je voor een eenvoudige camping en zet je lekker zelf de tent op. Voor jonge kinderen maakt het vaak niet uit, zij vermaken zich al in een kleine speeltuin met een glijbaan en zandbak. Maar als je oudere kinderen hebt, worden ze al veeleisender. Het is belangrijk dat je kinderen genoeg vermaak hebben in de vorm van een speeltuin, zwembad en recreatieprogramma. Wat wel een voordeel is van een camping met veel faciliteiten, daar vinden je kinderen vaak snel vriendjes om mee te spelen.

Tips voor kamperen met kinderen:
– Let op of de camping een speciale babywasplaats heeft. Ondanks dat een baby met jou als ouder onder de douche kan, is een badje toch fijner. Ook heb je meer ruimte om de baby aan- en uit te kleden.
– Een kindvriendelijke camping heeft vaak een aparte parkeerplaats voor auto’s. Dit is een stuk veiliger dan een camping waar auto’s het terrein op mogen rijden.
– Zorg ervoor dat er genoeg vermaak is in de omgeving van de camping. Als je slecht weer hebt tijdens je vakantie, kun je toch je kinderen vermaken.
– Als je met wat oudere kinderen bent is een vakantie aan het water ideaal, een zwembad is ook voldoende. Houdt wel altijd je kinderen in de gaten aan het water.
– Meestal als je aankomt op een camping krijg je een plek toegewezen. Vraag naar meerdere mogelijkheden en ga deze bekijken. Voor je kinderen is het ideaal als er leeftijdsgenootjes in de buurt zijn.
– Als je met jonge kinderen gaat kamperen, let er dan op dat zij ‘s middags nog een dutje doen. Zoek daarom een rustige plek om de vakantie door te brengen, met lawaai kan je kind niet in slaap komen.
– Zorg dat je een kampeerplek bemachtigt met zowel zon als schaduw.

Geschreven door