Kies de meest geschikte kinderwagen

Er is niets mooier dan een heerlijke wandeling maken met je kindje. Heel even uit dat muffe huis en genieten van de frisse buitenlucht. Je kindje vanuit de kinderwagen de buitenwereld laten zien, en de buitenwereld jouw wondertje laten zien. Maar hoe kies je de juiste kinderwagen voor jou?

Er zijn heel veel verschillende soorten kinderwagens waar je uit kunt kiezen. Ook is een kinderwagen niet zomaar een aankoop, maar best een prijzige. Kies daarom de juiste kinderwagen voor jouw gebruik. In dit artikel staan elke tips die je kunt gebruiken bij de aanschaf van een kinderwagen.

Gebruik van de kinderwagen
Een kinderwagen gebruik je vaak elke dag en je wilt op de kinderwagen kunnen vertrouwen. Hoe ga je de kinderwagen gebruiken? Ga je veel wandelen in de stad, of juist over hobbelige buitenpaden? Al deze details zijn van belang wanneer je een kinderwagen aan gaat schaffen.

Als je in de stad woont is het handig om een kinderwagen met kleine zwenkwielen aan te schaffen. Deze kinderwagens kun je namelijk goed vastzetten en ermee door hordes mensen manoeuvreren.

Wanneer je in een appartement woont zonder lift is het verstandig om een lichtgewichte en compacte kinderwagen te kiezen. Ook als je vaak gebruik maakt van het openbaar vervoer of de auto zal je de kinderwagen snel en gemakkelijk moeten kunnen in- en uitklappen en optillen. Kies ook daarom voor een lichtgewicht en compacte kinderwagen die je desnoods plat kunt opvouwen.

Praktische kinderwagen
Een goede kinderwagen is onmisbaar in elk gezin. Een kinderwagen moet doen wat jij wilt en alles bieden wat jij en je kindje op pad nodig hebben. Kies de meest praktische kinderwagen voor jou om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Omdat veel jonge kinderen tijdens het wandelen in slaap vallen kun je kiezen voor een zo plat mogelijke slaapstand van de kinderwagen. Ook is een zachte zitting erg fijn voor je kindje als deze de oogjes sluit.

In de meeste gevallen zijn jij en je partner niet even groot. Let er op dat, wanneer je een kinderwagen koopt, deze voorzien is van verstelbare duwstangen. Je kunt de kinderwagen dan instellen op jouw lengte en die van je partner.

Verder kun je verschillende kinderwagens kopen. In sommige kinderwagens ligt je kindje met zijn gezichtje richting jou, en in andere gevallen kijkt je kindje vooruit. Als je het fijn vind om je kindje aan te kijken tijdens het wandelen, kies dan bewust voor een kinderwagen waar dit mogelijk is. Er zijn ook kinderwagens waarvan de zitting om te draaien is en dus beide standen mogelijk zijn.

Ga je vaak boodschappen doen met de kinderwagen? Zorg er dan voor dat je een kinderwagen kiest die een grote kinderwagenbak heeft of een netje waar je de boodschappen in kunt doen. Wandelen met een kinderwagen én een paar boodschappentassen is namelijk niet de meest ideale situatie.

Kinderwagen accessoires
Bij een kinderwagen horen natuurlijk ook accessoires. De meeste kinderwagens beschikken al over een aantal accessoires, maar anders dien je deze los te kopen. Denk bij kinderwagen accessoires bijvoorbeeld aan een regenhoes, zonneklep/parasol en een warme voetenzak voor je kindje. Ook is het mogelijk dat je een kinderwagenbak los moet aanschaffen bij je kinderwagen.

 

Geschreven door