Leer je dreumes tafelmanieren bij

Het is raadzaam om al jong te beginnen met het aanbrengen van tafelmanieren. Bij je dreumes kun je al goed aangeven wat wel en niet getolereerd wordt aan tafel. Je kunt van je dreumes natuurlijk niet verwachten dat deze al eet zonder te knoeien, maar toch kun je al beginnen met netjes leren eten.

Zodra je kindje in de fase van dreumes zit zal deze niet meer in zijn eten graaien met zijn handjes. Bestek is ineens een stuk interessanter. Vanaf dit moment kun je je dreumes eens laten eten met een lepeltje, pak hier bij voorkeur een goede stevige plastic lepel voor.

Als je dreumes begint met zelfstandig eten zul je zien dat dit niet gemakkelijk is om een lepel, met voedsel, in de mond te krijgen. Maar oefening baart kunst en dit is erg goed voor oog-handcoördinatie van je dreumes.

Het is natuurlijk heel wat dat je dreumes al zelfstandig probeert te eten. Beloon dit gedrag dan ook, ondanks dat het nog wel eens mis gaat. Met een positieve benadering bereik je uiteindelijk het meeste.

Zeg ook hardop tegen je dreumes dat hij goed zelfstandig eet. Als hij zich niet gedraagt aan tafel, moet je ook uitleggen wat hij niet goed doet. Zo is het duidelijk voor je dreumes wat wel en niet mag, en blijft het gezellig.

Geschreven door