Leuke weetjes over tweelingen

Tweelingen, je denkt een kindje in je buik te hebben, en ineens blijken het twee wondertjes te zijn! In plaats van één bedje heb je er nu twee nodig, en ditzelfde geldt voor de kinderwagen, maxi-cosy e.d. Tweelingen zijn soms heel verschillend, maar soms ook erg look-a-like.

Wij hebben een paar leuke weetjes/feitjes over tweelingen opgezocht. Heb je zelf een leuke suggestie? Stuur deze dan naar ons op! info@papaenmama.nl

– Ongeveer 40% van de tweelingen tussen de anderhalf en tweeënhalf jaar oud creëeren een eigen taaltje. Dit taaltje raken ze vaak kwijt voor jij het als ouder doorhebt en doordat de kinderen in dezelfde tijd ook gewoon leren praten. Tweelingen vullen elkaar ook vaak aan, de een begint een verhaal, en de ander maakt het af.

– Er worden de laatste jaren steeds meer tweelingen geboren. Dit komt doordat vrouwen op latere leeftijd aan kinderen beginnen en de kans op een tweeling groter is als je ouder bent. Ook door IVF-behandelingen is het aantal tweelingen gestegen.

– De kans dat je tweeling bestaat uit twee meisjes is groter dan de kans op twee jongens. Hoe meer baby’s, hoe kleiner de kans er is dat er een jongen bij zit.

– Tweelingen hebben nooit identieke vingerafdrukken. Dit wordt wel eens gezegd, maar elk mens heeft een andere vingerafdruk. Ook eeneiige tweelingen, ondanks het feit dat ze verder volledig identiek zijn. De vingerafdrukken kunnen wel heel erg op elkaar lijken, maar ze zijn nooit volledig hetzelfde.

Geschreven door