Met je kinderen in de sneeuw

De winter is weer echt begonnen. De handschoenen, sjaals en mutsen kunnen uit de kasten worden getrokken, want het barre weer is weer onderweg naar ons landje. De sneeuwbuien trekken over het land, en de slee├źn en schaatsen worden in veel gezinnen weer van de zolder gehaald.

Zodra de eerste sneeuwvlokjes de grond aanraken willen de meeste kinderen zo snel mogelijk naar buiten. Sneeuwpoppen bouwen, met sneeuwballen gooien en lekker glijden met de slee door de sneeuw. Voor de meeste kinderen is dit echt het ware paradijs, zo’n dik pak sneeuw dat de grond bedekt.

Zorg er wel voor dat als je kinderen buiten in de sneeuw gaan spelen, dat zij warm ingepakt zijn. Het is belangrijk dat je je kind goed inpakt met een warme trui, jas, sjaal, muts en handschoenen om onderkoeling tegen te gaan.
Zorg er tevens ook voor, dat als je dicht bij het water woont, je kinderen daar nu uit de buurt blijven. Door de sneeuw is het soms lastig te zien waar de waterkant ophoudt, en voor je het weet ligt je kind straks in het ijskoude water. Let hier dus goed op!

Roep je kinderen verder om het uur even naar binnen voor een lekkere kop warme chocomelk en een lekkernij. Dan krijgt de natte kleding de kans om even te drogen van de sneeuw, en je kinderen komen ook weer op temperatuur.

Verder is het heerlijk om een sneeuwwandeling te maken met je kinderen. Lekker met het hele gezin door de sneeuw een tocht maken door het park of bos. Als er genoeg sneeuw ligt, kun je de slee meenemen.
Tip: Neem een digitale camera mee, met dit weer kun je hele mooie plaatjes schieten!

Geschreven door