Naar de kinderboerderij met je kind

De kinderboerderij, een uitje die door veel kinderen geliefd wordt. Kinderen kunnen er verschillende dieren aaien en knuffelen, zo leren ze op een leuke manier van alles over dieren en de natuur. Ook is het voor sommige kinderen belangrijk dat zij hun angst voor een ‘vreemd’ dier overwinnen.

In Nederland zijn er veel kinderboerderijen te vinden die opgesteld zijn voor bezoekers. Je vindt er verschillende dieren welke de kinderen mogen aaien en soms ook voeren. Het is erg leerzaam om hier een bezoekje aan te brengen met je kind, want zo leert deze iets bij over de natuur. Zo worden bijvoorbeeld in de lente veel lammetjes geboren en wordt door het zien van koeien ook duidelijk waar melk nu precies vandaan komt.

Zodra je kind goed kan lopen is het leuk om een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij. Zo kan je kind onder jouw toezicht zelf ontdekken wat er allemaal te beleven is op de boerderij.

Als je naar de kinderboerderij gaat moet je er natuurlijk wel goed op letten dat je kind zijn handen goed wast als hij de dieren heeft geaaid of gevoerd. Dieren kunnen verschillende ziektekiemen bij zich dragen waar wij mensen ook ziek van kunnen worden. Zo is het ook belangrijk dat je kind niet teveel met zijn gezicht bij de dieren zit om te knuffelen of bijvoorbeeld kusjes te geven.

Kortom, een bezoekje brengen aan de kinderboerderij op zijn tijd is hartstikke leuk en ook nog eens leerzaam voor je kind.

Geschreven door