Ouderliefde voor kinderen is erg belangrijk

De Daily Mail meldt dat het wetenschappelijk bewezen is dat kinderen liefde nodig hebben. Dit is eigenlijk een overbodig onderzoek, want wij ouders weten dit natuurlijk allang.

Liefde voor kinderen is niet alleen belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van een kind, maar als kinderen door hun ouders worden genegeerd, blijft de groei van de hersenen van de kinderen achter.

Er zijn foto’s waar op te zien is dat de groei van de hersenen achterblijft als het kind sterk verwaarloost wordt. De verschillen op de foto’s blijken overduidelijk te zijn. Niet alleen de grootte van de hersenen, maar ook het aantal ‘zwarte vlekken’ verschilt sterk.

Neurologen zeggen dat dit verschil maar door één oorzaak kan komen: de manier waarop kinderen door hun moeder worden behandeld. Een kind met kleinere hersenen zal volgens de onderzoekers meer gevaar lopen om later in contact te komen met drugs en geweld. En misschien zullen zij eerder werkloos en afhankelijk worden van anderen. Ook zullen volgens de onderzoekers er meer mentale en gezondheidsproblemen optreden bij deze kinderen en zij waarschijnlijk later hun eigen kinderen ook meer verwaarlozen.

In de VS heeft onderzoek uitgewezen dat deze negatiefe cirkel doorbroken kan worden. Er moet dan ingegrepen worden en de ouders moeten ondersteuning en begeleiding krijgen met hun kinderen.

Geschreven door