Rotterdam wil kinderen gezonde leefstijl aanleren

Antoinette Laan, de Rotterdamse wethouder (VVD), vindt dat de overheid een gezonde levensstijl aan moet leren bij baby’s, peuters en kleuters. Dit om het ontstaan van overgewicht tegen te gaan en te voorkomen.

Kinderen van nul tot vier jaar zullen met ‘gerichte maatregelen’ het college volgen in kinderdagverblijven in Charlois en Feijenoord. Met deze college hoopt de wethouder dat de jonge kinderen leren dat sporten en bewegen goed is en gezond eten belangrijk.

Kinderen zullen bijvoorbeeld een voedingsspel spelen over broodbeleg. Ook is het de bedoeling dat de kinderen gestimuleerd zullen worden om groente te gaan eten.
Wel is het zo dat kinderen die niet op een kinderdagverblijf zitten, in de aanpak buiten schot zullen blijven.

Afgelopen maandag maakte minister Edith Schippers (Volksgezondheid), VVD-collega van Laan bekend dat zij 26 miljoen euro gaan stoppen in verplichte gesprekken voor pubers die lijden aan overgewicht.

De stad Rotterdam zal maarliefst vijf kinderdagverblijven het zogenoemde Lekker Fit!-certificaat overhandigen. Na de zomer is het de bedoeling dat het aantal deelnemende kinderdagverblijven in de stad uitgebreid zal worden. In 2011 had maarliefst 12 procent van de Rotterdamse peuters last van overgewicht.

Geschreven door