Stressmomenten van moeders met kind(eren)

Als ouders zijnde maken we heel veel dingen mee met onze kinderen. Veel leuke dingen, maar soms ook ontzettende stressmomenten. Als moeder zijnde word je soms in je hoofd eventjes helemaal gillend gek.

Uit onderzoek onder zo’n 2.000 moeders kwamen een aantal heftige stressmomenten naar boven. Van welke momenten met je kind(eren) word je als moeder nou écht gestrest?

– Tijdens de wekelijkse boodschappen als je kinderen rondrennen met hun winkelkarretjes of lopen te zeuren om snoep en koekjes terwijl je haast hebt.
– Als het bedtijd is. Je kinderen willen nog niet naar bed en doen er letterlijk alles aan om tijd te rekken.
– Ook lange autoritten zijn niet erg bevorderend voor de stress. Kinderen gaan zich snel vervelen en als zij stil moeten zitten is dat al helemaal een ramp.
– Je wilt je kinderen laten eten wat de pot schaft, maar sommige dingen willen ze écht niet eten. Ook dit is een erg stressvol moment voor veel moeders.
– Opvallend is dat veel moeders erg gestresst zijn als ze naar het huis van iemand toegaan die zelf geen kinderen heeft.
– Vastzitten in de file is voor moeders ook een echt stressmoment. Vaak hebben moeders haast en filerijden is iets waar zij geen grip op hebben.
– De drie eet-momenten van de dag, ontbijt, lunch en avondeten, gaan ook gepaard met veel stress.
– Als het regent en de kinderen zijn vrij gaan zij zich vaak vervelen en worden ze hangerig en druilerig. Als moeder zijnde wil je de kinderen dan entertainen maar dit is vaak erg lastig.

Zo zijn er nog veel meer stressmomenten voor moeders, maar dit was wel de absolute top. Andere stressmomenten zijn kinderen aankleden, in bad of douche stoppen, spullen inpakken voor vakantie, dagjes weggaan, kleding kopen voor je kinderen etc.

Wat is voor jou als moeder zijnde nou écht het ultieme stressmoment?

Geschreven door