Tips hoe je als ouder je kind niet verliest op een druk strand

De zomer heeft Nederland bereikt en het is stralend weer. Wanneer de thermometer tropische temperaturen aangeeft gaan veel mensen verkoeling zoeken bij meertjes en aan zee. De stranden van Nederland stromen vaak snel vol en het is er ontzettend druk. Als je niet vroeg genoeg vertrekt kan je bijna geen plekje meer vinden om de dag door te brengen aan de verkoelende zee.

Door de massale drukte op stranden raken vele kinderen hun ouders op het strand kwijt. Dit bezorgt de ouders vaak paniekerige situaties, ondanks dat ze vaak na een tijdje teruggevonden worden. Je kind kwijtraken in de drukte is toch de nachtmerrie van vele ouders. Daarom hebben wij wat tips bij elkaar gezet om je kind niet kwijt te raken/snel weer terug te vinden als het dan toch gebeurt:

  • Zorg ervoor dat je kind een bandje/ketting heeft waar zijn/haar naam, adres en telefoonnummer op staat. Iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon op zak, dus als je kind dan gevonden is kunnen de vinders je altijd bellen.
  • Let goed op je kind. Natuurlijk is het verleidelijk om lekker achterover op je handdoek te gaan liggen. Maar het is verstandiger om een oogje in het zeil te houden.
  • Spreek met je kind goed af dat hij/zij niet te ver uit de buurt gaat.
  • Leg goed uit aan je kind waar je ligt als deze bijvoorbeeld even naar de zee loopt of iets dergelijks (dit geldt natuurlijk voor de kinderen die al wat ouder en zelfstandiger zijn!). Denk hierbij aan; ‘We liggen tussen de gele parasol en de groene’.
  • Spreek een punt af, dat √°ls je elkaar kwijtraakt, dat je daar dan naartoe loopt. Een centraal punt waar jullie elkaar terugvinden.

Heb je meer tips hoe je als ouder je kind niet verliest op een druk strand? Stuur deze dan naar info@papaenmama.nl !

Geschreven door