Met jonge kinderen in de zon

Het is belangrijk dat jonge kinderen zo min mogelijk blootgesteld worden aan de zon. Dit kun je echter nooit helemaal voorkomen. Zodra het zonnetje begint te schijnen trekken wij naar buiten, en je kindje dus ook. De zon is niet voor niets een onmisbare bron van energie en het is bewezen dat wij vrolijk worden van deze schijnende vuurbal.

Het is belangrijk dat je jezelf, maar ook je kindje goed beschermt tegen de zon. Onder andere moet je je kindje insmeren met een goede zonnebrand met een hoge beschermingsfactor. Maar het beste is toch om je kindje in de schaduw met een petje om te laten spelen. Let er verder op dat je kindje genoeg drinkt om uitdroging te voorkomen.

Als je kindje toch verbrand is, zorg dan dat je hem insmeert met een verkoelende after-sun. Ook kun je de huid koelen met een nat washandje of de huid insmeren met komkommer of yoghurt, dit verzacht de verbrande huid. Houdt je kindje de daarop volgende dagen uit de zon, en ook uit de schaduw, zo geef je de huid de kans om zich te herstellen.

Hier staan nog een aantal tips over de zon:
– De zonkracht is tussen 12.00 uur en 15.00 uur het krachtigst
– In de schaduw kun je ook verbranden, dus smeer je kindje ook in als deze in de schaduw speelt
– Een T-shirt biedt geen volledige bescherming tegen de zon
– Speelgoedzonnebrilletjes bieden geen bescherming tegen de zon, deze kunnen zelfs schadelijk zijn voor de ogen van je kindje. Als je een zonnebril wilt opzetten bij je kindje moet je zorgen dat deze bestendig is tegen UV-straling

Geschreven door