Voorkom voetjes tussen de spaken met een goed kinderzitje

Je moet er als ouder zijnde niet aan denken. Je gaat lekker een stukje fietsen met je kleine en plotseling komt je kindje met de voetjes tussen de fietsspaken. Van deze gedachten gaan de rillingen ons over de rug.

Jaarlijks komen er nog altijd veel kinderen met hun voetjes tussen de spaken van de fiets. Veiligheidsorganisaties, ziekenhuizen, fabrikanten en verzekeraars slaan nu de handen ineen. Zij vinden dat dit aantal namelijk drastisch omlaag kan.

Jaarlijks veel kinderen naar Eerste Hulp

Ongeveer 2800 kinderen zouden jaarlijks op de Eerste Hulp terechtkomen door een voetje tussen de spaken. Vaak komen er botbreuken uit het medisch onderzoek uit voort. Je moet er toch niet aan denken dat jouw kleine iets breekt bij een onschuldig ritje achterop de fiets.

Schaf een goed kinderzitje aan voor achterop de fiets

Het gebeurt vaak wanneer kinderen achterop de fiets op de bagagedrager meerijden. Het is daarom verstandig om een goed kinderzitje aan te schaffen waardoor je kindje goed vast zit en de voetjes beschermd zijn. Er worden vaak losse voetsteuntjes en een rugsteuntje geplaatst, maar dit is niet altijd voldoende.

Ga jij vaak fietsen met je kleine en zit deze achterop de fiets? Zorg dan voor een veilig en goed beschermd kinderzitje achterop de fiets. Dan hoef jij je geen zorgen te maken! Je kunt ook kiezen voor een fietskar achter je fiets om je kindje in te laten zitten.

Geschreven door