7 tips voor het kopen van de eerste schoentjes

De eerste schoentjes voor je baby/dreumes kopen? De eerste schoentjes zijn erg belangrijk en tegenwoordig is er ontzettend veel keuze. Met de zeven onderstaande tips zorg jij er voor dat jouw kleine de perfecte eerste schoentjes gaat dragen!

Tip 1: Koop soepele schoentjes
De voet van een dreumes is nog volop in ontwikkeling. Het is daarom van belang dat de voet niet wordt belemmerd door de schoen. Schoentjes voor een dreumes zouden daarom soepel moeten zijn. Dit geldt zowel voor de zool als de bovenkant van de schoen. De voet kan zo helemaal afrollen en er ontstaat geen druk op de tenen en bal van de voet. De schoen is op deze manier vooral bedoeld voor het beschermen tegen vuil en scherpe voorwerpen.

Tip 2: Koop kinderschoentjes met een profiel
De zool van de eerste schoentjes kan beste voorzien zijn van een (antislip) profiel om uitglijden te voorkomen.

Tip 3: Koop lichte schoentjes
De dreumes moet het lopen nog goed onder de knie krijgen en dat gaat het makkelijkste als de schoentjes licht van gewicht zijn. Zo is het ook makkelijker om een goede looptechniek te ontwikkelen.

Tip 4: Ga naar een winkel die gespecialiseerd is in kinderschoenen
Misschien zou je het niet zeggen, maar de eerste kinderschoentjes zijn erg belangrijk. De voet is nog zo in ontwikkeling dat er op deze leeftijd eerder complicaties zullen ontstaan bij het gebruik van slecht passende schoenen dan op een latere leeftijd wanneer de voet wat meer ontwikkeld is. Het is daarom van belang dat de verkopers u goed kunnen informeren en precies weten hoe ze de voet van uw dreumes moeten opmeten. Zorg ervoor dat de dreumes tijdens het opmeten van de voet op de grond staat. De voet zet namelijk wat uit als er druk op komt. Als je de voet zittend zou meten, zou de maat waarschijnlijk te klein worden.
De eerste schoenen voor een dreumes kan je beter niet bij een webwinkel kopen. Je kunt dan helemaal niet goed bekijken of de schoen wel echt past.

Tip 5: Let op de pasvorm
Er moet nog ongeveer een duimbreedte tussen de teen en de neus van de schoen passen. De enkels moeten goed ondersteund worden en dus niet te slapjes in de schoen zitten. Een wat hogere schoen is dus het beste voor een dreumes. Aan de zijkant mag de kinderschoen niet knellen of te losjes zitten. Kies bij een dreumes voor een schoen met een veter. Je kunt de schoen dan goed laten aansluiten.

Tip 6: Kies een schoen van natuurlijk materiaal
Een schoen van leer is een goede keuze voor een dreumes. Leer is een soepel, maar duurzaam materiaal. Daarbij komt dat leer ademt, wat goed is voor de ventilatie van de voet.

De voetjes van een dreumes groeien snel. Controleer daarom regelmatig of de schoen nog wel goed past. Dit kan je doen door met je duim lichtjes op de grote teen te drukken en te kijken hoeveel ruimte er nog tussen de teen en de voorkant van de schoen zit. Is dit minder dan ongeveer 1 centimeter? Dan is de schoen aan vervanging toe. Je kunt de voetjes ook bij de betere schoenenzaak laten opmeten en advies vragen. Maar ook online zijn er tegenwoordig veel leuke babyschoentjes en dreumes schoentjes te verkrijgen!

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over 7 tips voor het kopen van de eerste schoentjes en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als 7 tips voor het kopen van de eerste schoentjes.