Wanneer stoppen met middagdutje kind? Tips!

Een middagdutje is iets wat jonge kinderen nodig hebben. Jonge kinderen zijn de hele dag bezig met het ontdekken van de wereld en het verwerken van nieuwe indrukken. Omdat dit een vermoeiende bezigheid is, is het middagdutje belangrijk. Dit middagdutje zorgt ervoor dat het kind even rust heeft en bij kan komen. Maar wanneer moet je stoppen met het middagdutje?

Wanneer stoppen met middagdutje?

Vaak geven kinderen het zelf aan wanneer ze geen middagdutje meer nodig hebben. Peuters hebben niet altijd meer een middagslaapje nodig. Je merkt dit vaak aan de volgende punten:

  • Je kind kan ’s avonds moeilijk in slaap komen omdat hij nog teveel energie heeft
  • ’s Ochtends is je kind al vroeg wakker en actief

Merk je deze punten herhaaldelijk op bij jouw kind? Dan kan je het middagdutje langzaam gaan afbouwen.

Hoe stoppen met middagdutje?

Wat erg belangrijk is, is dat je niet accuut stopt met het middagslaapje van je kind. Een kind van 2 jaar oud heeft ongeveer 13 uur slaap nodig per dag, maar wanneer je accuut stopt met het middagdutje kan het ook weer te snel zijn. Bouw het daarom rustig af en verkort het middagdutje dus zodat het nieuwe ritme rustig opgenomen kan worden.

Merk je dat je kind door het wegvallen van het middagslaapje ontzettend moe is aan het einde van de middag? Breng je kind dan na het avondeten naar bed. Lees lekker een verhaaltje voor zodat je kind met een rustig en leeg hoofd in slaap kan vallen.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Wanneer stoppen met middagdutje kind? Tips! en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Wanneer stoppen met middagdutje kind? Tips!.