Last van een driftige dreumes? Lees over driftbuien dreumes.

Driftbuien van een dreumes zijn niks geks. Ze komen vrijwel bij iedere dreumes voor. Toch kan een driftige dreumes voor onrust in huis zorgen. Rustig blijven is het belangrijkste om de driftbuien tegen te gaan.

Ontstaan driftbuien

Een driftige dreumes is niks om je zorgen over te maken. Een driftbui ontstaat doordat je dreumes meer wil dat hij daadwerkelijk kan. Je kunt hierbij denken aan strikken van de veters. Je dreumes wordt driftig uit frustratie. En al zeggen we het zelf, daar worden wij volwassen zelf ook nog wel is driftig van. Driftbuien komen vaker voor bij levendige, extraverte kinderen dan bij introverte kinderen.

Wat te doen bij een driftige dreumes?

Je kind kan een driftbui op deze leeftijd nog niet zelf voorkomen. Het krijgen van zo’n driftbui hoort gewoon bij de emotionele ontwikkeling van je kind. Maar ook al hoort het bij de emotionele ontwikkeling, het blijven heftige gevoelens. Een driftige dreumes heeft geen straf nodig, maar grenzen. Door grenzen te stellen leert je dreumes dat een driftbui overgaat.

Tips tegen driftbuien

Welke tips helpen nou met driftbuien van je dreumes?

  • Stel grenzen. Dit doe je door bijvoorbeeld je dreumes te beschermen, zodat ze zichzelf of een ander geen pijn doen. Pak je kind op schoot of leg ze eventueel op bed. Blijf bij je kind zodat je kind de driftbui kan uitleven.
  • Deel geen straf uit. Straffen werkt in tegenovergestelde richting. Ze worden bang van je of worden juist nog driftiger.
  • Benadruk je kind wat hij al wél kan. Je kind is driftig omdat hij iets nog niet goed kan. Maar er zijn zat dingen die hij allemaal al wel kan. Bijvoorbeeld zeg NIET tegen je dreumes: ‘Je mag dat papiertje niet op de grond gooien’. Maar zeg: ‘Gooi dat papiertje maar in de prullenbak’. Gooit je kind het in de prullenbak? Beloon hem! Op deze manier ziet hij  wat hij allemaal wel kan.
  • Beloon goed gedrag in plaats van straffen van negatief gedrag. Wij weten het, makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer je niet te laten verleiden om boos terug te schreeuwen, maar blijf rustig en bedenk dat dit deze driftige dreumes maar een fase is!

Een driftige dreumes is dus geen reden tot paniek. Zorg dat je kind beloont voor goed gedrag en benadruk wat je dreumes allemaal al kan. Op deze manier worden de driftbuien van je dreumes een leuke periode voor jouw en je kind!

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Last van een driftige dreumes? Lees over driftbuien dreumes. en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Last van een driftige dreumes? Lees over driftbuien dreumes..