Je kinderen vermaken op een regenachtige dag

Kinderen vermaken wanneer het buiten regent? Het is niet altijd gemakkelijk om je kinderen te vermaken als het regent. Een dagje is niet erg, maar zodra je kinderen een lange tijd gedwongen binnen zitten gaan ze zich vaak vervelen. Ze worden hangerig en gaan zeuren.

Hier heb je als ouder zijnde natuurlijk absoluut geen zin in, maar je kan je kinderen moeilijk naar buiten sturen als het regent. Probeer er daarom binnen samen met je kinderen het beste van te maken. Lees hier onze tips om je kinderen te vermaken op een regenachtige dag.

Cakejes bakken en versieren

Duik samen met je kinderen de keuken in om cakejes te bakken. Kinderen vermaken kan makkelijker zijn dan je denkt, zo ook in de keuken. Laat je kinderen lekker kliederen met het deeg en help ze hier en daar een handje. Zodra de cakejes klaar zijn laat je ze een half uurtje afkoelen en dan kun je ze gaan versieren met je kids! Versier de cakejes met verschillende strooisels, slagroom, fruit en meer lekkernijen!
Je kunt naast cakejes ook koekjes bakken in allerlei leuke vormpjes.

Ouderwetse gezelschapsspelletjes spelen

Je deed het vroeger zelf vast ook, een ouderwetse spelletjesmiddag. Haal alle bordspelletjes uit de kast, zorg voor een lekker glaasje limonade en wat snacks, en speel de hele middag samen met je kinderen gezelschapsspelletjes.

Maak een thuisbioscoop

Geen zin om de deur uit te gaan als het regent? Organiseer een thuisbioscoop! Doe de gordijnen dicht, pak overal kussens vandaan om lekker te zitten, zorg voor limonade en maak zelf popcorn. Zoek vervolgens een leuke film uit en plof lekker neer samen met je kinderen en wat vriendjes en vriendinnetjes.

Knutselen

Om je kinderen te vermaken kun je ook lekker een middagje met de kinderen gaan knutselen. Leg een groot tafelzeil op tafel en laat de kinderen heerlijk knippen en plakken met gekleurd papier, oude dozen, wc-rolletjes en meer. Er komen vast te gekke creaties uit!

Bouw een tent

Kamperen doe je normaal gesproken buiten, maar als het buiten regent, waarom zou je binnen geen tent kunnen bouwen? Met stoelen, handdoeken, tafels en wasknijpers bouwen je kinderen vast de mooiste creaties binnenshuis. Gooi de tent vol met kussens en dekens en laat je kinderen er in slapen om zo het echte kampeergevoel mee te geven.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Je kinderen vermaken op een regenachtige dag en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Je kinderen vermaken op een regenachtige dag.