Nieuwe gezonde snack voor kinderen: Groenten met kaas

De combinatie van rauwe groenten met blokjes kaas lijkt erg bizar, maar het blijkt een gezonde combinatie te zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat dit een gezondere combinatie is voor onze kinderen dan een schaaltje met gewoon groenten.

Deze resultaten werden vastgesteld door Amerikaanse kinderartsen. Zij hadden tweehonderd kinderen van acht tot elf jaar oud hun favoriete tekenfilms laten kijken onder het genot van een snackje. De kinderen werden in drie verschillende groepen ingedeeld. De eerste groep kreeg een bord chips, de tweede groep een bord groenten en de derde groep een combinatie van groenten en kaas.

Uit het onderzoek bleek dat er, na drie kwartier tv kijken, het aantal verorberde calorieën bij kinderen uit de derde groep 72 procent lager was dan die bij de groep die enkel chips hadden gegeten. Ook de kinderen die groenten aten hadden opvallend minder calorieën binnen dan de chipseters, 60 procent. Ondanks het grote verschil in calorieën hadden de kinderen met alleen groenten geen groter hongergevoel dan de kinderen die chips hadden gegeten.

 

Geschreven door