Ouders weerhouden kinderen ervan te sporten

Steeds minder kinderen beoefenen sporten als zwemmen, paardrijden of hockey. Dit omdat de ouders van kinderen bang zijn dat hun kinderen gewond raken tijdens deze sporten. Het gevolg hiervan is dat kinderen minder fit zijn.

Zo zou de helft van de ouders volgens Dail Mail het niet goed vinden dat hun kind een van deze sporten beoefend omdat ze bang zijn voor eventuele blessures en verwondingen. Dit blijkt uit een onderzoek onder 2.000 ouders.

Zo zou van alle kinderen één derde minder dan 5 uur per week buitenspelen. Van alle ouders laat 7 procent hun kinderen helemaal nooit buitenspelen, dit omdat ze dit gewoonweg te gevaarlijk vinden.

Op deze manier krijgen kinderen dus weinig beweging en dit heeft als gevolg dat ze gemiddeld 15 procent minder fit zijn dan hun ouders waren op dezelfde leeftijd. Tevens kunnen kinderen minder snel rennen dan 30 jaar geleden en zijn ze dikker. Op latere leeftijd kan dit ook gevolgen hebben voor de kinderen. Wanneer ze volwassen zijn zullen ze een slechtere gezondheid hebben.

Bron: Nu.nl

Geschreven door